XVII Edycja Konkursu p.t. „Nasze sandomierskie – kulinaria regionalne”

2019grzyby
Kategoria
Aktualności
Termin
2019-09-15 14:00
Miejsce
Sandomierz, Polska
Ilość miejsc
100
Miejsca dostępne
100
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

15 września 2019 roku o godz. 14.00, na dziedzińcu zamkowym rozstrzygnięta zostanie XVII edycja konkursu kulinarnego pt. Nasze sandomierskie – kulinaria regionalne. Motywem przewodnim tegorocznych zmagań kulinarnych będą Grzyby w lokalnej kuchni.

Regulamin konkursu

Polecamy do obejrzenia prezentację z minionych edycji konkursu.

Przedstawiciele gmin powiatu sandomierskiego zaprezentują przed komisją jurorską oraz zgromadzoną publicznością wytypowany do konkursu „produkt kulinarny”. Spotkaniu towarzyszyć będzie degustacja lokalnych smakołyków przygotowanych przez delegacje gmin. Zwycięzca zostanie uhonorowany główną nagrodą Srebrną Chochlą, sfinansowaną przez Burmistrza Miasta Sandomierza. Delegacje gmin otrzymają nagrody rzeczowe ufundowane przez Starostę Powiatu w Sandomierzu.

Tegoroczna edycja konkursu odbywać się będzie pod Patronatem: Pana Andrzeja Bętkowskiego – Marszałka Województwa Świętokrzyskiego, Pana Marcina Piwnika – Starosty Powiatu Sandomierskiego i Pana Marcina Marca – Burmistrza Miasta Sandomierza. Wszystkich serdecznie zapraszamy, wstęp wolny.

W przypadku niesprzyjających warunków pogodowych, rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w sali widowiskowej zamku sandomierskiego.

 
 

Terminy

  • 2019-09-15 14:00

Wspierane przez iCagenda